נעים מאוד, אני אריקה
המסע שלי התחיל אי שם בגיל 11 כשאמא שלי שלחה אותי לציפי ווינר – הכוהנת הגדולה של איינגר יוגה בישראל.
עוד לא ידעתי אז שיוגה זה מה שאנחנו עושות… הדבר היחידי שידעתי היה שבכל פעם שאני יוצאת ממפגש איתה אני מוצפת באושר עילאי שאינו מותנה בשום דבר.
עברו שנתיים, גדלתי, הבנתי שיוגה היא חלק בלתי נפרד מחיי והחלטתי להתנסות בגישה שונה מזו של איינגר. בשלב הזה הגעתי למרכז שיבננדה בתל אביב – הייתי אז בת 13. אפשר לומר שגדלתי במרכז ושם גם השתתפתי בתכנית הלימודים להוראת היוגה הראשונה שלי.
במקביל ליוגה פיתחתי קריירה כרקדנית בלט מקצועית במדריד וציריך. היוגה ליוותה אותי במשך כל השנים בהן רקדתי, עד היום. מסגרת לימודי המחול שלי היתה מאוד תובענית מכל הבחינות – גם ברמה הפיסית, ובעיקר ברמה הרגשית.
אני יודעת בוודאות שהתרגול הביא איתו הרבה איזון ושלווה לחיי. המפגש והעבודה עם כוראוגרפים מדהימים, סיבובי הופעות ונוכחות בבימות הגדולות בעולם, קצב חיים ושגרת אימונים מטורפת…כל זה התאפשר בזכות היוגה והאפקט האדיר שלה בכל צעד שאני לוקחת.
יחד עם היוגה והבלט למדתי ותרגלתי פילאטיס מגיל 16. בעקבות פציעה הגעתי לדרור רז – פיזיוטרפיסט בחסד, מומחה בעבודה עם רקדנים. המפגש הזה שינה את חיי. עם השנים התמקצעתי בפילאטיס שיקומי ואני משלבת הרבה מהידע ומההבנות שלי בשעורי היוגה שאני מעבירה.
במקביל להכשרה שלי בהוראת היוגה המשכתי בלימודי העמקה בפילוסופיה היוגית, סיימתי לימודי תואר ראשון באוניברסיטת תל אביב במסלול המורחב של לימודי מזרח אסיה. לאחר מכן התחלתי תואר שני בלימודי מזרח אסיה ותואר שני נוסף בפילוסופיה של המדעים. תחום המחקר שלי היה בעיקר סביב ההגות והתרבות בהודו, סין ויפן.
בין הנושאים הרבים שנגעתי בהם: היוגה סוטרה של פטנג׳לי, הבהגווד גיטה, הבודהיזם הקדום ,דמותו של הבודהה, גנדהי ותודעת השחרור, דאואיזם , זן בודהיזם ועוד…
צרפתי כאן באתר קישור להרבה מהעבודות שכתבתי בנושאים אלה במהלך שנות לימודי באוניברסיטה. תוכלו למצוא אותן בעמוד מאמרים.
במהלך השנים היתה לי את הזכות להכיר את דהרמה מיטרה, אחד המורים הותיקים והנפלאים בניו יורק. הלימוד עם דהרמה הזכיר לי מאוד את הרוח של מרכז שיבננדה מבחינת המסורת, אך יחד עם זאת נפתחתי לתרגול מאוד דינאמי ושונה ממה שהכרתי עד אז. עברתי הכשרת מורים נוספת בדרך הדהרמה יוגה.
בשמונה השנים האחרונות התרגול שלי מסתנכרן עם דרך האשטנגה יוגה. שוב, זכות גדולה היתה לי להכיר איש יקר, מורה מופלא והשראה לחיים – שמעון בן אבי, ושוב עברתי הכשרת מורים נוספת בדרך האשטנגה יוגה.
ב2008 הייתי בצוות המקימים של מרכז ״פיור סטודיוס״ בתל אביב, שם ניהלתי את צוות המורים ולימדתי עד לפני כמה שנים.
כיום לומדת ב KPJAYI – בית הספר המרכזי לאשטנגה יוגה שייסד שרי ק. פטהבי ג'וייס במייסור, הודו.
אני מלמדת במסגרת סדנאות ונופשי יוגה ברחבי העולם וגם בארץ ומעבירה הכשרות מורים מרוכזות בחו״ל.
התרגול הביא אותי להבנה שיש לנו השפעה עמוקה אחד על השני ודרכינו בעולם היא לחלוק את המתנות שלנו עם האחר. אני מרגישה שהיוגה היא מתנה בחיי ואני רוצה להעביר ולחלוק את המתנה הזו עם התלמידים שלי.